פלאפל דגים פיקנטי
חומרים :
1 ק"ג גרגירי חומוס מושרה במים וכף סודה למשך לילה
3 י"ח בצל בגודל בינוני
5 שיני שום
250 גרם פילה דג (מרלוזה, נסיכת הנילוס )
2 פלפל צ'ילי אדום
1 כף כמון
1 כף זעתר טחון
מלח לפי טעם פלפל שחור טחון לפי טעם
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
מסננים את גרגירי החומוס וטוחנים במטחנת בשר או מעבד מזון ביחד עם הדגים הבצל השום הצ'ילי ועשבי התיבול .
מתבלים במלח ופלפל שחור לפי טעם ומוסיפים את הזעתר והכמון .
מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה .
מחממים שמן עמוק לטיגון .
מרטיבים את הידיים מעט ויוצרים כדורים .
מטגנים עד להזהבה .
חומרים :
1 ק"ג גרגירי חומוס מושרה במים וכף סודה למשך לילה
3 י"ח בצל בגודל בינוני
5 שיני שום
250 גרם פילה דג (מרלוזה, נסיכת הנילוס )
2 פלפל צ'ילי אדום
1 כף כמון
1 כף זעתר טחון
מלח לפי טעם פלפל שחור טחון לפי טעם
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
מסננים את גרגירי החומוס וטוחנים במטחנת בשר או מעבד מזון ביחד עם הדגים הבצל השום הצ'ילי ועשבי התיבול .
מתבלים במלח ופלפל שחור לפי טעם ומוסיפים את הזעתר והכמון .
מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה .
מחממים שמן עמוק לטיגון .
מרטיבים את הידיים מעט ויוצרים כדורים .
מטגנים עד להזהבה .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.